Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τί θέλει ο άνθρωπος από τη ζωή του;


Το πρώτο που λέμε όλοι μας, σε κάθε ευκαιρία που θα ευχηθούμε στους άλλους, τυπικά ή ουσιαστικά, είναι Υγεία και Αγάπη. Πολλοί προσθέτουν και Δύναμη. Το πρώτο και κυριότερο όλων είναι η υγεία. Χωρίς αυτήν δεν έχουμε τίποτα, κι ας είστε και εκατομμυριούχοι. Αν έχεις την υγεία σου, σωματική και πνευματική, μπορείς να χαρείς την αγάπη. Την αγάπη των γονιών, των παιδιών, των συντρόφων, των φίλων. Και αν έχεις και την υγεία σου και την αγάπη, έστω και κάποιων από των παραπάνω, έχεις και δύναμη να προχωρήσεις. 
Ακούω κόσμο να λέει δεν με αγαπάει κανείς. Αυτό είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να συμβεί. Απλά δεν ξέρουμε να τη "διαβάζουμε", να την αναγνωρίζουμε. Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο έκφρασης. Είναι κι αυτοί πάντα, φυσικά, που λένε λόγια όσο είσαι καλά και όσο μπορούν να κερδίσουν κάτι από σένα. Αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτούς.
Ορισμένοι είναι εκδηλωτικοί οπότε λένε σ' αγαπώ σε κάθε ευκαιρία- φήμες λένε ότι υπάρχουν- και το εννοούν πραγματικά. Ωστόσο, μερικές λέξεις τις έχουμε κάνει πασατέμπο και τις φτύνουμε συνεχώς χάνοντας έτσι την ουσία τους, την αξία τους... 
Ορισμένοι άλλοι επιλέγουν να μην μιλάνε ποτέ για ό, τι νιώθουν, αλλά να το δείχνουν με πράξεις. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα δώρο έτσι στο ξεκάρφωτο, μια επίσκεψη έκπληξη, αλλά και ουσιαστική παρουσία στις χαρές και τις στενοχώριες του ατόμου που αγαπάνε. 
Αυτές είναι οι έκδηλες περιπτώσεις. Υπάρχει και κάτι ακόμα…


Να προσέχεις.... 


          Δεν σημαίνει ότι ο άλλος είναι απρόσεκτος. Σημαίνει, να προσέχεις, να είσαι καλά, μου λείπεις, σε αγαπάω και σε θέλω στη ζωή μου. Θα το πει ο γονιός στο παιδί του, και το αντίστροφο, θα το πει κάποιος προς τον σύντροφό του, θα το πει ένας φίλος προς έναν άλλον φίλο του. Παρ' όλα αυτά είναι εξίσου δύσκολο να το πεις όσο και το σ' αγαπώ.

Είσαι καλά; Πώς ήταν η μέρα σου;

         Πόσες φορές το έχουμε πει ή το έχουμε ακούσει και δεν του έχουμε δώσει σημασία; Δείχνει ενδιαφέρον, αγάπη, ανάγκη να ακούσεις ότι ο άλλος είναι καλά.
Πολλοί φοβούνται, ντρέπονται να πουν «σε αγαπάω». Είναι και οι καιροί έτσι που έχουμε αποξενωθεί από όλους. Ωστόσο, όλοι μας έχουμε κάποιον να αγαπάμε και να μας αγαπάει. Ακόμα και να μην μας το λέει, σίγουρα με κάποιον τρόπο θα μας το δείχνει. Ακόμα και μια αγκαλιά, ένας καφές, ένα τηλέφωνο ή ένα απλό να προσέχεις είναι μικροί και όμορφοι τρόποι για να πεις και να σου πουν ότι σε αγαπάνε!
          Δεν είμαστε μόνοι μας, κανένας δεν είναι μόνος του. Και με την αγάπη των φίλων, των συντρόφων και των ατόμων της οικογένειάς μας μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Με μικρές πράξεις και μικρές κουβέντες… Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί, θετικοί και αισιόδοξοι για ό, τι πρόβλημα κι αν έχουμε. Η οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία για να φύγουμε λίγο από την καταναλωτική σκέψη. Τα καταναλωτικά αγαθά δεν είναι το παν στη ζωή μας.
       Η υγεία μας και η αγάπη των γύρω μας είναι τα πάντα. Η αισιοδοξία πως δεν θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να μας λυγίσει, από τη στιγμή που έχουμε έστω και έναν άνθρωπο δίπλα μας, είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα χαμόγελο τη μέρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου